Tel/Fax: +385-(0)20-471-199
GSM: +385-(0)98-344-511
E-mail: cavtat.adriana@gmail.com

Hrvatski English

Naslovnica

|

Program

|

Brodovi

|

Kontakt

|

Mapa

|

Saznajte više

|

Dubrovnik panorama

Adrianin glassboat je smješten u starom portu dubrovačke stare gradske jezgre. Od tamo svakodnevno isplovljava na 50-minutne panorame ispod dubrovačkih zidina, oko otoka Lokruma i najjužnijeg predjela Dubrovnika, Zlatnog Potoka.

Za vrijeme vožnje, pruža se spektakularni pogled na stare dubrovačke zidine, od tvrđave Sveti Ivan pa do Bokara i Lovrijenca, te predjela Pile. Panorama zatim nastavlja oko legendarnog otoka Lokrum i njegove netaknute prirode. Za vrijeme plovidbe, u plićinama se zahvaljujući staklenom dnu broda može vidjeti i dio podvodnih ljepota Dubrovnika. One naročito dolaze do izražaja za vrijeme kruženja oko Lokruma.

U smjeru povratka u luku, brod prolazi pokraj zadnje pješčane plaže na ovoj strani Dubrovnika – Svetog Jakova – te brojnih vila smještenih uz samu morsku obalu. U brojnima od njih se u ljetnim mjesecima odmara čak i Hoolywoodska elita.

U ovom nevjerojatnom nizu zdanja nalaze se hoteli Villa Dubrovnik i Grand Villa Argentina, te nekoliko privatnih zdanja. Ona koja se zasigurno najviše ističe je  Vila Šeherezada.

Najtočniji od mnogih njenih nadimaka je “Taj Mahal na dubrovački način“. Ovu unikatnu vilu je dizajnirao bečki arhitekt Alfred Keller i to za ukrajinskog bankara Vilima Zimdina. On je nečim još dotad neviđenim u ovim krajevima želio zadiviti svoju ljubavnicu, a podjednako i građane Dubrovnika.

Današnji gosti Šeherazede su bogataši, prinčevi i slavne osobe iz cijeloga svijeta. Najbolji pogled u kojem se vidi sva krasota vile (za manje od 7000 € po noći) je upravo sa mora.

Pripremite mnogo slobodne memorije na svojim kamerama, pridružite nam se na vožnji i otkrijte sva ova i još neka čudesa Dubrovnika.

Daily departures 2018

Copyright © Adriana Niko Miljas i sinovi d.o.o. Cavtat
Adriana Cavtat zadržava pravo izmjene i prilagodbe izleta vremenskim uvjetima i srugim situacijama bez prethodne najave